Monday, April 11, 2011

*aiskrim aiskrim

nak makan aiskrim nak makan aiskrim . hah!! kalau nak makan aiskrim meh sini datang umah aku belanja . aiskrim je la yang aku mampu belanja . hehhehe . =) idea datang nak buat enrty pasai aiskrim sebab adik aku . ''dah lama tak makan aiskrim teringin la plak nak makan aiskrim (cam tak penah makan je)''. ayat adik aku pujuk aku suruh belikan die aiskrim . selagi tak dapat selagi tula die tak reti nak behenti merengek . okeh aku suke makan aiskrim dalam pelbagai perisa . cop cop betui ke ayat aku tu redah je la ye . makan aiskrim waktu petang time cuaca tengah panas terik memang sedap . mmm yummy yummy . =) nak tangkap gamba malas so aku kebas jela gamba gamba nie kt pak cik google . aiskrim ade pelbagai jenis & perisa serta pelbagai generasi boley makan . so nie la aiskrim aiskrim yang aku suka makan . gamba kt bawah nie ialah aiskrim potong .

aiskrim potong je dah macam2 perisa .

perisa kesayangan aku aiskrim kacang merah (kalau aiskrim potong) .

aiskrim nie tak payah aku bagi tau mesti korang dah tau punye .
aiskrim nie la yang paling banyak budak budak beli sebab murah .
balik sekolah singgah kedai beli aiskrim nie .
so nie la aiskrim pop .

 
pe ek nama aiskrim nie aku dah lupe?? @.@
aku bagi sendiri la ye nama aiskrim nie aiskrim 1 malaysia .
cam mane boley .

okeh aiskrim nie aku memang tak penah dengar , tak penah makan & tak tau pun aiskrim nie wujud . nama aiskrim nie aiskrim goreng . pelik kan kan . tapi itulah kenyataan nye . cara nak buat aiskrim nie aku tak tau tapi aku tengok die gune acu karipap n bubuh aiskrim kt dalam pas2 goreng . itu yang aku tengok la . kalau salah maaf la ye . kretif sungguh la orang yang cipta idea nie . inti nye di ganti kan gan aiskrim . mmm agak agak korang la sedap tak?? aku berani jamin aiskrim goreng nie mesti sedap kalau tak.......


yang warne pink tu la aiskrim nye .


nie pun sama yang warne hijau tu la aiskrim .
makan petang sedap nie (teliur aku tengok) . =,=


nie aiskrim cornetto . beli sorang satu cukup .


aiskrim nie mesti la korang tau . aiskrim paling femes . yeke .
kalau family aku tak cukup beli besar nie mau ade yang menangis tak dapat .
so family aku kene beli yang cam nie (bawah nie) . ^.^




okeh nie aiskrim goyang . aiskrim nie kalau nak beli kt pasar malam pun ade .
penah jumpa tak?? kalau penah mesti tau rupa & rasa aiskrim nie kan kan .
bagi yang tak penah tanye la kt orang yang penah makan pe rasa nye .


okeh aiskrim nie cam aiskrim kt marry brown je . hahaha . =D


nie pun sama macam aiskrim marry brown je kan kan . macam ye . hahaha .


nie aiskrim yang ade kt restoran2 or kedai .


nie pun sama .


aiskrim kek . sedap nye . =))

so adios . muchas gracias .

8 comments:

deeya said...

eskim 1 m'sia tu panggil air batu sposen ..

karipap sekim tu kalau digeget mesti ngilu gigi .

eskim goyang tu ape ?? dia punye nama macam mngundang kontrobersi la .. ahakz !

yang laen tu semua pernah makan .. nyum2 ! sedapnyer :)

Amy said...

bestnye eskem...dalam bnyak2 2,eskem goyang je amy x penah jumpe...

SAKURA + M!AKA said...

deeya ~ owh!! yeke..kte dah lupe nama aiskrim tu..

btui tu kalau gigit karipap aiskrim tu mesti ngilu gigi..

hahaha..aiskrim tu cume jumpa kt pasar malam je..nak terang x reti la..kontroversi okeh la tu.. =DD

mm memang yummy yummy.. ^^V

SAKURA + M!AKA said...

amy ~ memang bez.. =) aiskrim goyang tu ade kt pasar malam je..kalau nak jumpa pegi la pasar malam(kalau ade)..hehehe.. ^^V

cik ayin said...

aiskrim potong,,sedap :)

SAKURA + M!AKA said...

cik ayin ~ btui tu aiskrim potong sedap..yummy yummy ^^V

eyfa.eyfa.eyfa said...

perh!! meliur je tgok >_<..aiskem!!!

http://eyfascreamo.blogspot.com/2011/04/untuk-pengguna-facebook-o-blog-o.html

SAKURA + M!AKA said...

eyfa ~ hahaha.. =DD

 

Copyright © 2011 Reserved to ~MY RE@L ST0RY~ Design with love by CikBulat