Thursday, March 17, 2011

*tuisyen time

aku ade 2 tempat tuisyen..satu dengan cikgu sekolah aku..satu lagi dengan cikgu sekolah bez
prenz boy aku..due2 tuisyen nie aku masuk dari form 4 lagi..kire nye dah 2 tahun la kan..so dah 2tahun tuisyen mesti la dah ade kawan kan kan..

tuisyen dengan cikgu sekolah aku tu dah sah2 la membe2 kelas aku..sebab cikgu tu buat tuisyen senyap2..rahsia ooo..so aku x payah la susah nak cari kawan..hahaha..yang susah nak cari kawan nie kat tuisyen bez prenz aku..yela dah macam2 sekolah ade..macam2 bangsa..aku pulak jenis berat mulut..masuk tuisyen tu pun sorg2..time nie bez prenz boy aku x tuisyen situ..orang x de kawan pe lagi duduk la diam2..org pandang aku senyum je..mulut x bukak bukak..tapi x lame pun aku duduk diam2..due tiga kali datang tuisyen tu..dah mula la sesi kenai mengenai yang aku tubuhkan sendiri..huhuhu..x boley tahan ooo duduk diam sorg2..ase cam patung pulak..pe lagi mulut nie gatai sangat tanye la budak kat sebelah aku tu..tanye punye tanye rupe2 nye die pun sme gan aku..msuk tuisyen nie sorg2..aku bukan nye x kawan dengan budak len tapi aku x berape rapat..

so start tu la kami bekawan..kalau datang tuisyen tu mesti die dah ade..die la yang tolong jage kan tempat aku..huhhuhuh..kawan punye kawan kami pun dah bekongsi macam2 cerite..pasai sekolah pakwe family n macam2 lagi la..oh lupe pulak nama die sedap macam orang nye sedap mata memandang.. =) tapi aku panggil die kak A jela yea..so nak dekat tiga empat bulan cam tu aku kenai dengan sorg lagi budak tapi budak nie pun kak A yang kenai kan..yela aku kan berat mulut cikit..sbnar nye aku dah kenai budak nie sebab die mmbe sebelah rumah aku punye kawan..nama die abg A..kalau jumpa x pernah tegur pun..so kak A dah kenai kan pe lagi jadi kawan la..sekarang aku dah ade 2 kawan..kawan dengan diorg bedue nie mmg bez..so kite org dah plan taun depan tuisyen kat sini lagi..so masuk form 5 betambah la kawan tuisyen aku..aku pulak dah x keseorgan kat tuisyen tu..yela bez prenz boy..mmbe kelas aku sorg..mmbe seblah umh aku..tmbahan pulak yang tuisyen kat situ muke budak2 taun lepas jugak x de la ase kekok..kte org pun dah ade port sendri kat tuisyen tu..nobody boley kacau..hahaha..dri 2 org tmbah jdi 5 org..5 tu temasuk aku..okei aku kenai kan lagi 2 org..first dah kompem2 la bez prenz boy..second mmbe abg A aku pggil die abg AA..abg AA nie kte org satu sekolah rendah dulu tapi aku x kenai sangat..kenai muke je sebab aku budak baru..so depa2 nie la yang aku rapat kat tuisyen tu..kak A..abg A..abg AA..bez prenz boy..nasib la yea semua A..nak buat macam mane dah memang nama diorang start dari huruf A..hahaahha..yg lain nama aku dengan bez prenz boy je..uhuh.. :( kawan dengan diorang memang bez la..sporting hbis..funny..mesti pelik kan name aku panggil diorang abg n kak sedang kan diorang sebaya dengan aku..aku panggil diorang macam 2 sebab aku yg paling childish n lembab..kalau ikut bulan aku yang paling kecil..diorang sume tue..lebey2 lagi bez prenz boy..aku hujung bulan hujung tahun..diorang ade yg awal tahun awal bulan petengah bulan tapi aku dengan abg AA sma bulan beza nye aku hujung bulan die awal bulan..diorang nie la yg selalu ajar aku kat tuisyen..so bile last tuisyen memang sedey r..x jumpa each other dah..jdi last tuisyen tu kiteorg bawak ckit mknan..kte orang mkn kteorg je..teruk kan..kte orang plan kte orang je..last minute punye plan..itu pun sms..so mkn sorok2 tapi bez..baru nak msuk kt dalam mulut tbe2 sir pandang buat2 la nk menguap smbil sumbat kt lam mulut..ahahaah.. =D sebelum blik kte orang wish each other n aku dengan kak A bepeluk..uhuhuhu.. ='( sdey nnti x jumpa dah..memang mlm tu nk nangis.. T.T

okeh dah hbis dah citer pasai tuisyen kt cikgu bez prenz boy..nie cite kt tuisyen cikgu aku sendri..so korg pun dah sedia maklum kawan2 aku dtang nye dri kelas aku sendri jdi x payah la aku tulis..pe yg aku nak cite ialah pe yg tejadi sepnjang aku tuisyen kt situ..oke ckgu tuisyen nie memang aku kenai la..ckgu yg mgajar aku sains form 3..so die pun tau la potensi aku yg sebenar benar nye..lembab thap mane..uhuuhu.. -.- sori la sir dpt ank murid yg lembab macam sye nie..sepnjang aku tuisyen situ macam2 jdi..gduh..epy..sdey..celebrte besday tpi aku x dpat join..huhuhuhuh.. :'( sdey..buat mse aku ade tuisyen satu lagi..x boley nak ponteng pulak..kt tuisyen satu lgi tu aku cam bek je..hehehe..bek ke?? kt tuisyen cni aku jhat..haahahaah..aku x hbis2 panggil sir je..kdg2 sje je buat x pham..pas2 buat muke blur.. =.='' nak x nak tepakse la sir ulang..kjam kan kan.. '(-.-)' tpi aku x de la buat selalu..yela x kan psai aku sorg yg lain kene dgr bende yg same byak kali..so klu aku x phm aku pggil sir ajr aku sorg x pun tnye la spe2 yg nak ajar aku..mmbe aku ckp kt tuisyen tu akn riuh klu aku ade(fuyooo bnga la plak)..sbnr nye x bgga pun..itu memang atitude aku(bsing)..kt tuisyen aku yg pling bsing..aku x bsing ble kne mre gn boy or badan aku letih..heheheh.. =P sir dah planing nak buat mkn2..so kteorg plih buat pas hbis exam spm..time tu kmera x de..so snap pic diorang gne kmera mmbe aku la..bez sgat..aku rindu suasana epy tu..

aku syg due due sir tuisyen aku..diorang la sir pling sporting,bek n bez..to both beloved sir tq sgup ajar sye yg lembab nie..to my prenz tq guys selalu ajar aku even bnde tu kecil je..selalu lyn krenah aku yg gedik n manja nie.. *_* to boy tq selalu bgi aku tiru jwpan sekali dengan jlan kire fiz..aku x kan pernah lupe.. >_< tq jgak kt boy sebab selalu bgi keterangan yg lebey detail kt aku wlaupun aku x hbis2 ckp aku x phm satu pun yg ko ckp..tp ko ttap jgak trang..huhuhu..tq sebab msih igt n tgur aku klu jumpa..tq so much guys aku syg giler2 kt korg..^_______^

credit to boy..mmbe bek aku(t,m,n)..4 sekawan tu(kak A,abg A,abg AA,bez prenz boy) tq so much..aku x kn lupe kan korg..^_^V (peace korg)

pnjg nye entry aku..ah!! belasah..klu nk bce bce la klu x nak x payah..klu dah bce 2 jgn lupe rjin2 kan lah jari 2 mengomen..hehehhe..pape pun peace no war ^^V..

2 comments:

kay_are said...

abang a, kak a, abang aa.. tapi sebaye? pelik je panggil camtu semata sebab macam budak2.. lawak pun ade ni.. ape pun, student life memang best kan, yang penting, kat tempat tuisyen tu, rajin2 blaja k =)

SAKURA + M!AKA said...

suka suki pgil diorg cm tu..student life memang bez.. ^^V

 

Copyright © 2011 Reserved to ~MY RE@L ST0RY~ Design with love by CikBulat